Clutter on the disks


I have a lot of clutter on my disks. I keep projects around “just in case.” One thought was “Maybe I’ll go back some day.” As I migrated from computer to computer, the files kept multiplying… one copy on the old computer and a companion on the new. As partitions got full, files moved from one to the next, making new copies to add to the clutter. The debris of unfinished projects are everywhere.

This summer I took all of my old drives that were still readable and loaded them into the main computer, allowing even more clutter to spin silently. It’s amazing how small drives were 10 – 15 years ago. I even discovered that I have files of my floppy discs from the pre-Windows computer era.

To help with the declutter project, I wrote a utility that visits all of the files on the computer and records their name, size and where they’re located. I used the logs from that tool to find all of my “NewPoetry” folders. (NewPoetry holds copies of my poetry since 2010 and I really only want the most recent edit.) Now I only have one NewPoetry!

I am searching for an old project takes my poetry and formats them as a website. I haven’t used that tool for several years. I hope that the HTML formatted files can be a companion to http://blog.wwayneb.com blog where I published many of my poems

Replace windows 8 disk, episode 2


So, I replaced the disk that was ruining my system and got everything back to where I started. but…

… the new disk has the exact same symptoms… lots of data errors and seek errors, no bad sectors and 5 to 10 second average access times.

Now I need to do more sleuthing to find out if I’m just unlucky and got two drives with the same problem (which sounds really unlikely) or there’s some other problem going. The troubleshooting tool from the PC’s manufacturer didn’t find any problems which is a problem in itself. It’s really fishy.

I dusted off my Linux box that I hadn’t used for 5+ years. The goal with the Linux box is to not need to tackle Windows malware at the same time.

There’s some Linux bit rot going on because the display is stuck at 640 x 480. I’m fighting with the X configuration file but am not making a lot of headway. The auto-config dumps on me.

I’m finding clues that the Linux box had vmware installed on it. I can’t get it to launch. (It might be because of the screen resolution?) The old virtual machines I have scattered on backup discs are incompatible with modern vmware.

It would be awesome if I got vmware to work because I have antique versions of Windows (98 and Millennium edition) and antique versions of Microsoft Office (2000 and XP) that would be fun to play with again. I have a matching vmware install disk, but that’s for another day.